Biografie

Pauline is in 2007 afgestudeerd (Bachelor of Music) aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij afgestudeerd is aan de zangafdeling (Jazz/Lichte Muziek). Tijdens en na haar studie heeft ze gestudeerd bij gerenommeerde vocalisten en docenten, volgde ze verschillende trainingen in Estill Voice Training System (EVTS) en Complete Vocal Technique (CVT) en volgde ze lessen in koordirectie.

Pauline heeft als zangeres uitvoerige podiumervaring en heeft met diverse formaties (zowel pop als jazz) vele concerten gegeven. In 2010 bracht ze in eigen beheer haar EP “Colorblind” uit. Deze EP bestond uit louter eigen songs. Dit leverde haar lovende recensies en nationale aandacht op.

In 2007 is Pauline haar eigen zangstudio in Alphen aan den Rijn begonnen: Zangstudio Pauline. Hier heeft ze inmiddels les gegeven aan honderden leerlingen en heeft ze talloze vocalisten succesvol begeleid in hun voorbereiding voor audities (onder meer voor tv-programma’s The Voice Of Holland en Idols) en voor toelatingsexamens van conservatoria. Naast de zanglessen geeft Pauline ook groepszanglessen en zangworkshops voor koren, bands en zanggroepen.

In 2016 heeft Pauline Popkoor Vocalize Alphen a/d Rijn opgericht, en in 2019 Popkoor Vocalize Leiden. De arrangementen voor deze koren zijn door Pauline gemaakt en worden door haarzelf in haar eigen studio opgenomen. Met deze oefentracks kunnen de koorleden uiteindelijk zelf thuis oefenen. Pauline is een vakkundig dirigente die haar koren met passie en enthousiasme leidt.